Projecten

Hieronder treft u een korte samenvatting van de meest recente projecten die met behulp van de Vrienden en uiteraard de belangrijke sponsors zijn gerealiseerd. Behalve deze successen zijn in het verleden ook kleinere wensen gerealiseerd. Er zijn bv concertjes gegeven, nog meer soorten fietsen, een speciaal snoezelbord en veel andere kleinere wensen voor de groepen met behulp van aardige sponsors aangeschaft.

2017

Sponsoractie #teamkarlijn voor audio visueel apparatuur

In totaal heeft Team Karlijn ruim 15.000,- euro opgehaald. Wat gaat er met het sponsorgeld gebeuren? De audio en visuele apparatuur zijn na de verbouwing van De Berk niet vervangen, maar zijn (deels) wel aan vervanging toe. De TV in de lokalen heeft nog een beeldbuis. En de radio is klein en oud. We zijn druk bezig met het vervolg voor Team Karlijn, namelijk de juiste audio & visuals aanschaffen. Samen met De Berk zijn we een inventarisatie aan het maken van de spullen. En we hebben contact met partijen die de spullen kunnen leveren. Doel is om eind 2017 het traject af te ronden.

2016

Rolstoelbus De Berk
De oude rolstoelbus van De Berk was zeer aan vervanging toe. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en met groot genoegen kunnen wij melden dat mede dankzij de hulp van Vrienden van De Berk de nieuwe rolstoelbus voor De Berk eind 2016 een feit is geworden.

2015

Uitje De Belevenis Arnhem
Tijdens het kamp van 1 van de groepen op De Berk in de omgeving van Arnhem, hebben de Vrienden van De Berk het uitje gesponsord naar De Belevenis. De kinderen hebben kunnen genieten van sprookjesachtige belevenissen en waanden zich in een andere wereld. De Belevenis is een belevingswereld voor mensen met een meervoudige handicap. Niet hun beperkingen staan centraal, maar hun mogelijkheden. De inrichting van De Belevenis, de attracties, de decors, muziek, geluiden, licht- en video-effecten, het spelmateriaal en de activiteiten zijn gericht op zintuigelijke stimulering. Voor meer info www.debelevenis.nl

2014

Elektrische rolstoelfiets
Wat voor velen niet meer dan normaal is, is voor de kinderen op Kinderdagcentrum De Berk vaak niet weggelegd. Zo ook heerlijk op de fiets stappen en de wind in de haren voelen. Daar is door Banierhuis Zeist verandering in gekomen. Op woensdag 26 november jl. heeft De Berk een nieuwe elektrische rolstoelfiets in ontvangst mogen nemen. Uit handen van William van de Haar van hoofdsponsor Banierhuis Zeist mocht bestuurslid Meriam Leijte van Stichting Vrienden van De Berk de rolstoelfiets in ontvangst nemen.

Deze feestelijke gelegenheid werd bijgewoond door kinderen en medewerkers van De Berk als ook Andreas Trauernicht (Regiomanager Zeist Reinaerde) en wethouder Johan Varkevisser. Vanaf nu kunnen ook de kinderen in een rolstoel ook genieten van fietsen in het mooie Zeist.


De Berk 2.0 – UPC maakt kinderen blij bij De Berk
Communicatie is heel belangrijk. Zeker voor de kinderen van kinderdagcentrum De Berk in Zeist. Deze kinderen kunnen door hun beperking niet praten, maar hebben wel veel te vertellen. Om echt mee te doen, contact te maken, is het belangrijk gebruik te kunnen maken van ICT-toepassingen om de kinderen hierin te ondersteunen. Via de Stichting Vrienden van de Berk (www.vriendenvandeberk.nl) is UPC bereid gevonden om 7 computers te doneren. Rein Siebinga van UPC heeft ervoor gezorgd dat elke groep op de Berk nu de beschikking heeft over een eigen computer. Met de touchscreens en speciaal ontwikkelde software voor de doelgroep kunnen de kinderen aan de slag om zich wat beter verstaanbaar te maken.

 

Specsavers Zeist schenkt samen met haar klanten een totaalbedrag van 3935,50 euro aan Stichting Lotjeco en Stichting Vrienden van de Berk.
Specsavers Zeist zet stichting Lotjeco en stichting Vrienden van de Berk in het zonnetje met gelddonatie. De winkel heeft het afgelopen jaar voor elke verkochte bril of hoortoestel een donatie gedaan aan de Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt de gespaarde bedragen uitkeert. In totaal spaarden alle winkels samen een totaalbedrag van 241.783 euro voor meer dan 200 lokale initiatieven in Nederland. Karin Cramer van Stichting Lotjeco is erg blij met de donatie: “Fantastisch! Deze extra steun is voor ons heel erg welkom. Ik wil Specsavers Zeist heel erg bedanken.” Meriam Leijte-Hofman van Stichting Vrienden van de Berk deelt deze mening: “Een prachtige initiatief van Specsavers. Zonder sponsoring of donaties red je het als club of goed doel niet.” Lees meer.

2013

Donatie jubileum Van Tellingen-Pul Stichting €1000,- euro
In juni 2013 heeft Vrienden van de Berk uit handen van de voorzitter van de Van Tellingen-Pul stichting een mooie cheque van 1000 euro gekregen ter ere van het feit dat De Vrienden de 500ste aanvraag hadden ingediend. Deze aanvraag betrof de touchscreens die later in 2013 op de diverse groepen zijn geplaatst. De Van Tellingen-Pul stichting is een Zeister fonds, dat ruim 15 jaar initiatieven op sociaal, cultureel, educatief en sportief terrein financieel ondersteunt. In 2013 werd dus de 500ste aanvraag gehonoreerd, die van Vrienden van De Berk. Het jubileum is gevierd op De Berk zelf. Genodigden konden zien, onder het genot van een hapje en een drankje, hoe Jaap Bax en Meriam Leijte de mooie cheque in ontvangst mochten. Deze bijdrage zal ten goede komen aan software met name gericht op communicatie. Met de touchscreens kunnen de kinderen duidelijk maken wat zij met woorden niet kunnen zeggen.

2012

Van Tellingen-Pul Stichting doneert €2000,-
De Stichting Vrienden van De Berk kreeg net voor de viering van het 10-jarig bestaan op vrijdag 2 november goed nieuws: de Van Tellingen-Pul Stichting uit Zeist doneert €2000,- voor de aanschaf van touchscreens. De Van Tellingen- Pul Stichting ondersteunt initiatieven op sociaal, cultureel en educatief gebied in de gemeente Zeist met een financiële bijdrage. De Vrienden van De Berk diende bij de stichting een aanvraag in voor financiële ondersteuning bij de aankoop van een aantal touchscreens. De kinderen van de Berk kunnen door hun verstandelijke beperking niet de link leggen tussen de beweging van een muis en de cursor op het scherm. Touchscreens zijn hiervoor de oplossing.

Het nieuws over de gulle donatie kwam twee dagen voordat de Stichting Vrienden van De Berk op het kindercentrum het 10-jarig bestaan groots vierde. Kinderen, ouders, verwanten, medewerkers en genodigden genoten van een concert van medewerkers van de muziekschool. Daarna was er onder andere gelegenheid om een kijkje te nemen op de groepen.

Donatie door Piet de Springerschool uit Langbroek
De Piet de Springerschool uit Langbroek kiest elk jaar een goed doel voor de opbrengst van het eindfeest. Dit jaar (2012) werd dat Stichting Vrienden van de Berk. De kinderen van de school brachten met panna-voetbal, een verloting en diverse eigen ‘kunstwerken’ 400,- euro bij elkaar. Dit bedrag besteden we als bijdrage aan 1 touchscreen (zie ook bij de wensen). Piet de Springerschool heel erg bedankt!

Wilt u lezen over meer projecten die De Vrienden hebben kunnen realiseren? Klikt u dan hier.