Wensen

Stichting Vrienden van De Berk zet zich in voor het vervullen van wensen die wezenlijk bijdragen aan het welzijn en aan het plezier van de kinderen op De Berk en die niet uit de reguliere middelen betaald kunnen worden. Er zijn zo veel wensen die we graag zouden willen vervullen voor onze kinderen op De Berk dat we daar ook absoluut uw (financiƫle) steun bij nodig hebben. Hieronder een selectie van de meest belangrijke wensen die wij graag hopen te realiseren op korte termijn en langere termijn.

Binnentuin
De binnentuin van De Berk mag nodig opgeknapt worden. Momenteel wordt de binnentuin gebruikt door de medewerkers en de kinderen om lekker rustig van het heerlijke weer te kunnen genieten. Het hoognodige is aanwezig in de tuin, maar wat mooi zou het zijn wanneer er in de tuin een mooi waterelement staat waar de kinderen mee kunnen spelen. Of een bellenblaasmachine. Een heerlijke bank voor de medewerkers om even op uit te rusten. Of een lekkere schommelstoel voor de kinderen om te kunnen wegdromen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Muziekbank
De muziekbank is een waardevol meubel dat naast de zintuigen ook het geheugen prikkelt van de kinderen. Maar het is ook simpelweg een ontspannende beleving. De muziekbank houdt de kinderen alert en betrokken en de laagdrempelige middelen die zijn toegepast maken de bank toegankelijk en speels.

Snoezelruimte De Berk
De snoezelruimte van De Berk kan altijd nieuwe elementen gebruiken zodat de kinderen uitgedaagd worden door fijn snoezelmateriaal. Hierbij valt te denken aan bubbelbuizen, muziekelementen en aromatherapie in de vorm van bijvoorbeeld een gefreakt.

Een dagje belevenis, voor alle kinderen van de Berk (doorlopende wens)
Het is een hele organisatie om met onze kinderen een dagje weg te gaan. Rolstoelen, busjes, veel kinderen hebben 1-op-1 begeleiding nodig. Dankzij veel inzet van medewerkers, met ondersteuning van ouders en vrijwilligers, is het af en toe mogelijk om er op uit te trekken. Bijvoorbeeld naar de dierentuin of de Cliniclowns. Naast de inzet zijn er ook kosten zoals vervoer, entree en feestelijk eten en drinken onderweg. Wij zoeken doorlopend sponsors die dit mogelijk willen maken. Er zijn verschillende mogelijkheden en de kosten zijn afhankelijk van evenementen, aantal kinderen en begeleiders. Om u toch een indicatie te geven, zeggen wij vanaf 500, – euro. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.