Wensen

Stichting Vrienden van De Berk zet zich in voor het vervullen van wensen die wezenlijk bijdragen aan het welzijn en aan het plezier van de kinderen op De Berk en die niet uit de reguliere middelen betaald kunnen worden. Er zijn zo veel wensen die we graag zouden willen vervullen voor onze kinderen op De Berk dat we daar ook absoluut uw (financiƫle) steun bij nodig hebben. Hieronder een selectie van de meest belangrijke wensen die wij graag hopen te realiseren op korte termijn en langere termijn.

Rolstoelbus
De huidige rolstoelbus van De Berk is nodig aan vervanging toe. De bus is oud, krijgt steeds meer kuren en de onderhoudskosten schieten omhoog. De bus is heel belangrijk voor de kinderen. De bus zorgt ervoor dat de kinderen naar de manege kunnen of naar het zwembad of dierentuin. Help mee met realiseren van een nieuwe bus voor De Berk.

Muziekbank
De muziekbank is een waardevol meubel dat naast de zintuigen ook het geheugen prikkelt van de kinderen. Maar het is ook simpelweg een ontspannende beleving. De muziekbank houdt de kinderen alert en betrokken en de laagdrempelige middelen die zijn toegepast maken de bank toegankelijk en speels.

Snoezelruimte De Berk
De snoezelruimte van De Berk kan altijd nieuwe elementen gebruiken zodat de kinderen uitgedaagd worden door fijn snoezelmateriaal. Hierbij valt te denken aan bubbelbuizen, muziekelementen en aromatherapie of voelborden.

Een dagje belevenis, voor alle kinderen van de Berk (doorlopende wens)
Het is een hele organisatie om met onze kinderen een dagje weg te gaan. Rolstoelen, busjes, veel kinderen hebben 1-op-1 begeleiding nodig. Dankzij veel inzet van medewerkers, met ondersteuning van ouders en vrijwilligers, is het af en toe mogelijk om er op uit te trekken. Bijvoorbeeld naar de dierentuin of de Cliniclowns. Naast de inzet zijn er ook kosten zoals vervoer, entree en feestelijk eten en drinken onderweg. Wij zoeken doorlopend sponsors die dit mogelijk willen maken. Er zijn verschillende mogelijkheden en de kosten zijn afhankelijk van evenementen, aantal kinderen en begeleiders. Om u toch een indicatie te geven, zeggen wij vanaf 500, – euro. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.