Nieuws

December 2015

De Berk dicht na vondst asbest

De Berk aan de Prinses Marijkelaan in Zeist gaat naar verwachting twee maanden dicht, na de vondst van asbest. Het potentieel gevaarlijke materiaal is aangetroffen in het plafond. Reinaerde heeft voor de 50 tot 60 kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, die het centrum dagelijks bezoeken voor begeleiding en behandeling, andere plekken gevonden. Deels zijn ze ondergebracht op andere locaties van Reinaerde of zorginstelling Amerpoort, deels zijn ze thuis. Het asbest zat in het plafond, zegt woordvoerder Joost Hamelynck van Reinaerde, en werd aangetroffen bij werkzaamheden aan het dak en de elektra. Ouders reageren volgens hem met begrip voor de situatie. Asbest was in de tijd dat De Berk gebouwd werd een gebruikelijk bouwmateriaal, meldt Reinaerde.


Juli 2015

Fantastische opbrengst motorcross voor De Berk

Op 11 juli hield motorcross vereniging SALZ haar jaarlijkse twee uurscross. De deelnemers moesten in teams van twee zoveel mogelijk rondes afleggen in twee uur. Dit jaar verliep het een klein beetje anders. De opbrengst ging namelijk naar Reinaerde Kinderdagcentrum de Berk in Zeist, een dagopvang voor beperkte kinderen.  Ondanks de warmte gingen 48 teams de strijd aan. Het was ontzettend zwaar, twee uur lang op een crossmotor over een baan heen crossen vergt erg veel van de rijders. Het was een spannende strijd tussen de eerste twee teams. Regelmatig wisselden zij van positie, maar uiteindelijk bemachtigden Erwin Parmentier en Stefan Jongewaard de koppositie en stonden deze niet meer af.
Het grote aantal rijders zorgde ook voor een grote opbrengst. Wel € 1187,93 doneerde msv SALZ aan Reinaerde Kinderdagcentrum de Berk in Zeist. De kinderen kwamen het spektakel bekijken en aansluitend konden zij zelf de cheque in handen nemen. Al met al was het een geslaagde dag!

 

April 2015

Lunch met hobbels – 18 april 2015

Meedoen in Zeist is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groot aantal kinderen en volwassenen lopen dagelijks tegen beperkingen aan. Onder het genot van een heerlijke lunch kunt je ervaren hoe het is om met een beperking om te leren gaan. Op een ludieke manier zal de lunch worden geserveerd afgewisseld met informatie. Tot slot ontvangt iedere gast een bijpassende attentie


Wanneer: Zaterdag 18 april
Tijd: 11.30-14.00
Kosten: volwassenen 15 euro, kinderen 7,50 euro
Opgeven: vrienden@abrona.nl 

De opbrengst zal besteed worden aan de realisatie van werkplekken en vrijetijdsbesteding voor kinderen en volwasssenen met een beperking van De Berk en Abrona.

 

Januari 2015

Voorzitter Vrienden van De Berk neemt afscheid

Met pijn in ons hart hebben we tijdens onze laatste vergadering afscheid genomen van onze voorzitter Johanneke Oosterwechel. Johanneke stond aan de wieg van de Stichting en heeft de afgelopen jaren zo ontzettend veel betekend voor De Berk. Zelfs nadat haar eigen zoon De Berk een aantal jaren geleden verliet, bleef zij aan als voorzitter. Johanneke, bedankt voor al je inzet voor de kinderen van De Berk de afgelopen jaren.

 

November 2014

Banierhuis sponsort elektrische rolstoelfiets

Wat voor velen niet meer dan normaal is, is voor de kinderen op Kinderdagcentrum De Berk vaak niet weggelegd. Zo ook heerlijk op de fiets stappen en de wind in de haren voelen. Daar is door Banierhuis Zeist verandering in gekomen. Op woensdag 26 november jl. heeft De Berk een nieuwe elektrische rolstoelfiets in ontvangst mogen nemen. U
it handen van William van de Haar van hoofdsponsor Banierhuis Zeist mocht bestuurslid Meriam Leijte van Stichting Vrienden van De Berk de rolstoelfiets in ontvangst nemen.

Deze feestelijke gelegenheid werd bijgewoond door kinderen en medewerkers van De Berk als ook Andreas Trauernicht (Regiomanager Zeist Reinaerde) en wethouder Johan Varkevisser. Vanaf nu kunnen ook de kinderen in een rolstoel ook genieten van fietsen in het mooie Zeist.

 

September 2014

UPC maakt kinderen blij bij De Berk

Communicatie is heel belangrijk. Zeker voor de kinderen van kinderdagcentrum De Berk in Zeist. Deze kinderen kunnen door hun beperking niet praten, maar hebben wel veel te vertellen. Om echt mee te doen, contact te maken, is het belangrijk gebruik te kunnen maken van ICT-toepassingen om de kinderen hierin te ondersteunen. Via de Stichting Vrienden van de Berk (www.vriendenvandeberk.nl) is UPC bereid gevonden om 7 computers te doneren. Rein Siebinga van UPC heeft ervoor gezorgd dat elke groep op de Berk nu de beschikking heeft over een eigen computer. Met de touchscreens en speciaal ontwikkelde software voor de doelgroep kunnen de kinderen aan de slag om zich wat beter verstaanbaar te maken.

 

Maart 2014

Specsavers Zeist schenkt samen met haar klanten een totaalbedrag van 3935,50 euro aan Stichting Lotjeco en Stichting Vrienden van de Berk.

Specsavers Zeist heeft Vrienden van de Berk en Lotje & Co in het zonnetje gezet met gelddonatie. De winkel heeft in 2013 jaar voor elke verkochte bril of hoortoestel een donatie gedaan aan de Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt de gespaarde bedragen heeft uitkeerd. Ik wil Specsavers Zeist heel erg bedanken.” zegt Meriam Leijte-Hofman van Stichting Vrienden van de Berk. “Een prachtige initiatief van Specsavers. Zonder sponsoring of donaties red je het als club of goed doel niet.” Lees meer.