Specsavers helpt

Specsavers Zeist schenkt samen met haar klanten een totaalbedrag van 3935,50 euro aan Stichting Lotjeco en Stichting Vrienden van de Berk.

Specsavers zeist zet stichting Lotjeco en stichting Vrienden van de Berk in het zonnetje met gelddonatie.

De winkel heeft het afgelopen jaar voor elke verkochte bril of hoortoestel een donatie gedaan aan de Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt de gespaarde bedragen uitkeert. In totaal spaarden alle winkels samen een totaalbedrag van 241.783 euro voor meer dan 200 lokale initiatieven in Nederland. Karin Cramer van Stichting Lotjeco is erg blij met de donatie: “Fantastisch! Deze extra steun is voor ons heel erg welkom. Ik wil Specsavers Zeist heel erg bedanken.” Meriam Leijte-Hofman van Stichting Vrienden van de Berk deelt deze mening: “Een prachtige initiatief van Specsavers. Zonder sponsoring of donaties red je het als club of goed doel niet.”

Meer dan 200 goede doelen
Alle Specsavers-winkels in Nederland hebben het afgelopen jaar gespaard voor lokale goede doelen. Meer dan 200 lokale initiatieven worden de komende weken verblijd met een bijdrage van Stichting Specsavers Steunt. In totaal haalde de stichting 241.783 euro op. “Lokale goede doelen doen belangrijk werk voor de lokale gemeenschap. Ik ben erg blij dat we daar met Stichting Specsavers Steunt aan bij kunnen dragen en kijk er naar uit om dit jaar weer voor twee nieuwe goede doelen in de omgeving te gaan sparen”, zegt Jeffry van Dorp, Opticien Specsavers Zeist.

Stichting Specsavers Steunt
Specsavers richtte in 2010 de stichting op om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Dit jaar start Stichting Specsavers Steunt alweer de vierde spaarronde. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren de Specsavers-winkels automatisch een vast bedrag aan de stichting. Na een jaar sparen schenkt elke winkel telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan een goed doel of initiatief dat de samenleving ten goede komt.

Over Specsavers
Specsavers Opticiens heeft internationaal meer dan 1600 winkels, waarvan op dit moment 118 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie startte Specsavers in 2007 met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Inmiddels biedt Specsavers in 121 plaatsen hoorzorg; in 110 Specsavers-winkels en op 11 servicepunten. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde StAr-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.