De Berk dicht na vondst asbest

De Berk aan de Prinses Marijkelaan in Zeist gaat naar verwachting twee maanden dicht, na de vondst van asbest. Het potentieel gevaarlijke materiaal is aangetroffen in het plafond. Reinaerde heeft voor de 50 tot 60 kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, die het centrum dagelijks bezoeken voor begeleiding en behandeling, andere plekken gevonden. Deels zijn ze ondergebracht op andere locaties van Reinaerde of zorginstelling Amerpoort, deels zijn ze thuis. Het asbest zat in het plafond, zegt woordvoerder Joost Hamelynck van Reinaerde, en werd aangetroffen bij werkzaamheden aan het dak en de elektra. Ouders reageren volgens hem met begrip voor de situatie. Asbest was in de tijd dat De Berk gebouwd werd een gebruikelijk bouwmateriaal, meldt Reinaerde.